Velkommen til Holgers forum!

Her kan du skrive dine brevkasse spørgsmål – og dele dine tanker om alt muligt.

Det er nemmest at bruge på en computer, men svært på en mobil.

Det tager 2 minutter at oprette dig som bruger. Det er simpelt og nemt. Se hvordan nederst på siden! 

Tak, fordi du vil være med!

Kærlighed og økonom...
 

Kærlighed og økonomi.  

  RSS

amano
(@amano)
New Member
Meldt ind: 4 måneder siden
Indlæg: 2
23/11/2018 3:33 pm  

Kære brevkasse,

Jeg har gentagne gange oplevet følsesmæssige rutcheture i mit forhold, og følelsen af at blive manipuleret følelsesmæssigt. 

Den seneste begivenhed der gjorde ked af det, og emotionelt ude af balance var for tre dage siden: Jeg havde fået nogle penge tilbage af min chef, for noget jeg personligt havde lagt ud for, ialt 1200. Min kæreste var til stede, og kontanterne lå på bordet. Jeg spurgte hende om hun ville have nogle penge, og jeg ville give hende 200,- det var lidt for sjovt. Hun tog så 500 i sin lomme, og jeg sagde nej, kom med dem. Men det ignorerede hun, og je sagde nej hvor er du streng. Jeg var ikke lige parart til at give hende de 500, da jeg selv havde planer med dem. Da jeg spurgte efter dem igen, sagde hun: Er du ikke min mand? Jeg sagde jo, da. Og da jeg sagde hun var streng, smed hun pengene på bordet og forlod stedet uden at sige farvel, og virkede meget fornærmet. Hun var altså mopset over at jeg ville give hende 200 bare sådan ud af det blå, men jeg sagde nej til at give hende 500. 

Nu har hun så lagt mig på is. Da jeg kom hjem var hun gået iseng, og ville ikke tale. Næste dag møder jeg hende på arbejde. Hun er kold, og siger kort hej og går. Sådan har det stået på tre døgn. 

Vi bor sammen, er gift, og har et barn på 2 år sammen i vores lille lejlighed, og hende søn på 13 er der også. Jeg mener jeg normalt er meget large og deler min økonomi, som er en ganske normal håndværker løn, med hende. Jeg har en lidt højere løn end hende og betaler også mere til vores fælles budget. Jeg betaler også til hendes lån til et hus i hendes hjemland.  Faktisk bruger jeg næsten alt hvad jeg har på vores familie og meget beskeden på mig selv. Jeg går ikke ud, køber næsten aldrig tøj, eller ting til mig selv. Jeg bruger mine penge på familien. Hvis hun bare havde spurgt pænt, så måtte hun selvfølgelig godt få 500, det må hun også nu, hvis hun har brug for dem. Og hvis hun mangler noget så er jeg der selvfølgelig for hende. Og jeg købte en Ipad til hende i starten af måneden, og hun fik også lige for 500,- tøj på et lagersalg hvor vi kom forbi. 

Samtidig ved jeg også at hun har et pænt stort forbrug bag om min ryg, og penge hun sender til hendes hjemland. Det har jeg konfronteret hende med, men føler ikke at jeg får ærlige svar. Hun fortæller ikke alt, tror jeg. Som hvordan hun har finansieret den store flotte mur, med metalgitre, osv. hele vejen rundt om hendes hus. Hun ønsker  ikke at dele det med mig, og det har før været anledning til skænderi.

Egentlig syntes jeg hun er forkælet, og at hun manipulerer. Og nu begynder det at gøre mig sur, og ked af det, og det er også begyndt at tænde mig af, så jeg får lyst til at skride fra det hele. For jeg syntes jeg gør alt for hende, og det ved hun. Men det ene øjeblik har vi glæde, varme, og sjov sammen, og det næste øjeblik bliver jeg lagt følelsmæssigt på is. Hvardan takler jeg det? Jeg vil gerne tale med hende om det, og det har jeg også gjort. Jeg har fortalt hvad det gør ved mig, at jeg er ked af det, og jeg ikke ønsker at leve sådan. Men føler også at hun ikke er villig til at tage snakken helt til bunds. Så hvordan takler jeg situationen? Noget som måske virker, er bare at lade som om at jeg ikke er påvirket. Jeg gide bare ikke at komme rendende og tigge om at blive elsket, som jeg før har gjort. Skal jeg indtage en anden rolle? Hvis hun vil lege kold hjerte, så må hun selv om det, og så kan hun selv komme til mig når hendes følelser vender? For jeg er sikker på at de vender, det plejer de... Så måske skal jeg ogsdå spille cool, lidt som en forældre, der ikke lader sig gå på at sit lille barn surmuler fordi det ikke for sin vilje. Men det er bare svært fordi jeg også har et følelsesmæssigt behov som ikke bliver tilgodeset. Hjælp. Tak!

 


En pris
Topic Tags
GitteM
(@gittem)
Active Member
Meldt ind: 7 måneder siden
Indlæg: 16
24/11/2018 10:29 pm  

Skal I ikke bare sætte jer ned og lave en grundig aftale om jeres penge og skrive det hele ned?

 


SvarEn pris
amano
(@amano)
New Member
Meldt ind: 4 måneder siden
Indlæg: 2
25/11/2018 2:50 pm  

Hej GitteM,

Jo, det kan være en god løsning at aftale en aftale om penge. Men jeg syntes egentlig allerede vores aftale er rimlig, og vi blander os egentlig så meget i hinandes økonomi. Men jeg mener det handler om noget helt andet, nemlig om hvordan min kæreste reagerer med at lægge mig på is. Det har hun gjort mange før, i andre situationer. Denne gang var det bare noget med penge der triggerede det. Måske fordi hun ikke er vant til at jeg sætter en grænse, med det hvade jeg lyst til der. Og så skal jeg straffes.  Hvordan takler jeg det, at blive lagt på is? For det gør ondt, og er jo det modsatte af kommunikation. 

 


SvarEn pris
GitteM
(@gittem)
Active Member
Meldt ind: 7 måneder siden
Indlæg: 16
01/12/2018 3:03 pm  

Det er ikke rart at blive lagt på is... "The silens treatment!" 

Er I begyndt at tale?

Jeg synes, du skal tage konfrontation direkte: Surmuler du, fordi jeg ikke giver dig mine penge? Det er jo mine penge, og du opfører dig som et barn, hvis du tror, du har ret til mine penge!

Det lyder godt, at du øver dig at sætte grænser. Det kan sikkert virke provokerende på hende, indtil hun lærer, at hun ikke altid kan få sin vilje....

 

 


SvarEn pris
Share:
Kvik-guide: Kom hurtigt igang!

1. KLIK på “Brevkasse”:

Opret bruger 1

2. KLIK på “Tilføj et emne”

3. KLIK på “Registrer”

4. Skriv navn og email. Klik “I agree to receive an email…”

5. Du har fået en mail. KLIK link i mailen.

Tillykke! Du kan nu oprette et indlæg

Detaljeret guide med billeder 🙂

KLIK på “Brevkasse”:

Opret bruger 1

KLIK på “Tilføj et emne”:

Opret bruger 2

KLIK på “Registrer”:

Opret bruger 3

Skriv navn og email. Klik “I agree to receive an email…”:

Opret forum bruger 4

Du har fået en mail. KLIK link:

Opret forumbruger 5

Skriv dit kodeord 2 gange:

Opret forumbruger 6

Tillykke! Du kan nu oprette et indlæg:

Opret bruger 1

KLIK på “Tilføj et emne”:

Opret bruger 2

Skriv et emne. Skriv teksten. KLIK på “Abonner på dette emne”.

KLIK på “Tilføj et emne”:

Forum opret indlæg

Du er færdig! Du får en email, når nogen kommenterer på dit indlæg.

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
  
Arbejder

Venligst Login eller Registrer