Velkommen til Holgers forum!

Her kan du skrive dine brevkasse spørgsmål – og dele dine tanker om alt muligt.

Det er nemmest at bruge på en computer, men svært på en mobil.

Det tager 2 minutter at oprette dig som bruger. Det er simpelt og nemt. Se hvordan nederst på siden! 

Tak, fordi du vil være med!

Alkohol  

  RSS

Lilli
(@lilli)
New Member
Meldt ind: 5 måneder siden
Indlæg: 2
17/10/2018 9:29 am  

Læs Holgers svar her: "Når min kæreste drikker, bliver han aggressiv. Skal jeg blive eller gå?"

 

Hej.

Jeg er 42 år og har været i et forhold med en mand i 5 år. Vi har begge haft et langt forhold tidligere med partnere. Min partner er en meget omsorgsfuld og engageret kæreste, og jeg kan remse masser af gode sider op, der gør, at jeg gerne vil være sammen med ham. Vi har en del til fælles, men er også forskellige og har forskellige baggrunde og tidligere forhold. 

Vi har i perioder haft en krise, fordi han ikke føler, at jeg engagerer mig nok i det, han gerne vil, mens han altid tager med til "mine ting". Jeg giver ham ret, men synes heller ikke, han er særlig god til at mærke efter, hvornår der er noget, han ikke har lyst til, og jeg siger til ham, at han ikke altid behøver tage med. Jeg har haft et forhold uden børn, hvor vi var for individuelle, særligt de sidste år, og gjorde, hvad vi havde lyst til hver især. Jeg har ændret mig en del, da jeg gerne vil have et forhold, hvor man gør noget for hinanden, og sådan synes jeg også, vores forhold er blevet. Dog synes jeg ikke, at man nødvendigvis kun skal have fælles venner mm. Jeg forsøger at gøre det, han har brug for. Samtidigt har han en svaghed, som jeg ikke synes, han vil erkende, og som generer mig...

Min kæreste drikker efter min mening for meget alkohol. Selvfølgelig bekymrer det mig sundhedsmæssigt, men det er hans eget valg. Der er nok i gennemsnit 4-5 dage om ugen, hvor han slet ikke drikker alkohol, men når han gør, er det en del genstande, og til fester bliver han ofte meget fuld. Han drikker sig nogle gange fuld alene, også når jeg er hjemme, på en hverdag. Så drikker han ca. en flaske rødvin og fx 3-4 stærkere øl. Når han er sammen med egne venner og familie, skal der altid drikkes alkohol (undtagen når han kører). Samværet med hans venner, der er dejlige mennesker, sker meget sjældent uden alkohol. Han synes, min familie er lidt kedelige, fordi vi ikke drikker mere end et par øl ell. lign. til familiejule- og påskefrokoster, men hans far gik også en del på værtshus, da min kæreste var barn, og det har han selv lidt under, bl.a. at skulle blive voksen for tidligt. Flere af mændene i hans familie har haft et alkoholmisbrug, så det er forholdsvis normalt for ham med et stort alkoholmisbrug. Problemet for mig er, når han derfor ikke nærværende fx til store begivenheder, og man er selvfølgelig heller ikke Einstein at høre på til en hyggeaften, hvor man er beruset, men det primære problem er nok, når vi har haft problemer, og han ikke har fået udtrykt sig til hverdag. Så kommer det ud, når han er fuld, og der kan man jo ikke tale sammen. Jeg er i forvejen lidt konfliktsky, men det er en megaubehagelig måde at diskutere noget på.

Og der har været nogle få episoder, hvor jeg nærmest vil betegne det som psykisk vold, fordi han har sagt ting til mig, jeg aldrig er blevet kaldt før. Han har en baggrund, hvor man kan tale hårdt til hinanden. Og det er nok også en usikkerhed, der kommer ud der, selv om jeg ellers vil betegne ham som en stærk person. 

Han har sagt, at når han har følt, at jeg har været uengageret i forholdet, og han har været ked af det, drikker han større mængder. Men jeg svarede, at det aldrig kan være min skyld, at han drikker.

Han har selv sagt, at alkohol kan berolige ham, når tankerne kører rundt. Og det lyder ikke sundt. Men han drikker også, når han har det godt. Den måde at bruge alkohol på bliver aldrig sundt eller normalt for mig, og det vil altid være årsag til konflikt. I perioder er hans forbrug højere, i andre perioder siger han ja til at skrue ned. Han går op i sin sundhed og styrer sin lyst, og han erkender, at det ikke er godt, når han drikker så meget, at han får blackout og ikke kan huske, hvad vi har talt om. Men han erkender ikke noget misbrug.

Jeg ved ikke, om jeg kan leve med det altid, eller om jeg trækker pinen ud ved at blive? Jeg er ikke i tvivl om, at jeg elsker ham, og jeg på mange måder er god for ham. Men jeg tror, han ville sige nej til et ultimatum, så det skal jeg være indstillet på. Hvad tænker I? Bør jeg leve med det, når det kun er få dage om måneden, jeg skal være urolig for, og han ellers er en rigtig god mand? 

This topic was modified 5 måneder siden 3 times by Holger Spanggaard

En pris
Topic Tags
Holger Spanggaard
(@holgerdanske)
Medlem Admin
Meldt ind: 3 år siden
Indlæg: 2
17/10/2018 10:10 am  

Hej Lilli

 

Du kan se mit svar her: "Når min kæreste drikker, bliver han aggressiv. Skal jeg blive eller gå?"

 

Kommenter gerne på mit svar her.

 

Mvh Holger

This post was modified 5 måneder siden 3 times by Holger Spanggaard

SvarEn pris
Nala
 Nala
(@nala)
Active Member
Meldt ind: 7 måneder siden
Indlæg: 9
12/11/2018 10:48 pm  

Hej Lilli

Som barn af alkoholiske forældre, der begge drak, mor stadigvæk, plus desuden en svigermor kvartalsdranker, kan jeg nævne en ting. Alkoholikeren skal selv erkende sit misbrug, før der kan ændres noget som helst, som pårørende kan man tale nok så meget til det bedre i personen, og ligge pres, men viljen til at ændre noget skal komme indefra. Men, pres såsom at sætte sine grænser, med hvad der tolereres, er fine værktøjer, der “måske” kan skubbe til erkendelsen af at alkoholikeren har er problem. Jeg har selv hørt masser af undskyldninger om hvorfor det ikke er et problem, men ligene er det et stort problem for dig! Agressivitet er ikke holdbart, hvis du finder dig i det, er det en glidebane.. sæt en grænse nu, stolen for døren, måske det hjælper på indsigten på alkoholproblem? Men det hjælper dig nu, og måske din partner? Giver det mening? Held og lykke vh. Nala


SvarEn pris
Share:
Kvik-guide: Kom hurtigt igang!

1. KLIK på “Brevkasse”:

Opret bruger 1

2. KLIK på “Tilføj et emne”

3. KLIK på “Registrer”

4. Skriv navn og email. Klik “I agree to receive an email…”

5. Du har fået en mail. KLIK link i mailen.

Tillykke! Du kan nu oprette et indlæg

Detaljeret guide med billeder 🙂

KLIK på “Brevkasse”:

Opret bruger 1

KLIK på “Tilføj et emne”:

Opret bruger 2

KLIK på “Registrer”:

Opret bruger 3

Skriv navn og email. Klik “I agree to receive an email…”:

Opret forum bruger 4

Du har fået en mail. KLIK link:

Opret forumbruger 5

Skriv dit kodeord 2 gange:

Opret forumbruger 6

Tillykke! Du kan nu oprette et indlæg:

Opret bruger 1

KLIK på “Tilføj et emne”:

Opret bruger 2

Skriv et emne. Skriv teksten. KLIK på “Abonner på dette emne”.

KLIK på “Tilføj et emne”:

Forum opret indlæg

Du er færdig! Du får en email, når nogen kommenterer på dit indlæg.

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
  
Arbejder

Venligst Login eller Registrer