Velkommen til Holgers forum!

Her kan du skrive dine brevkasse spørgsmål – og dele dine tanker om alt muligt.

Det er nemmest at bruge på en computer, men svært på en mobil.

Det tager 2 minutter at oprette dig som bruger. Det er simpelt og nemt. Se hvordan nederst på siden! 

Tak, fordi du vil være med!

12år og slut?  

  RSS

SHM
 SHM
(@shm)
New Member
Meldt ind: 5 måneder siden
Indlæg: 1
11/10/2018 3:16 pm  

Hej,

Jeg er i et forhold på tolvte år hvor vi pt står på randen og skal beslutte os for om det skal være slut.Vi har lejlighed og et barn sammen på 11år, så det er ikke sådan at vi bare kan skilles og gå ud af døren. 

For at starte fra enden af og prøve at gøre en lang historie kort, så mødte vi som sagt hinanden for ca 12 år siden. Der gik kun et halv års tid førend jeg var gravid med vores datter og alt derefter gik nok lidt hurtigt, ment på den måde at vi flyttede sammen og stiftede familien, uden at ha den “normale” tilvendingsperiode og afslibning af kanter.

De første par år gik meget godt, indtil vores datter var ca 2 år gammel, her var vi en kort periode fra hinanden da min kæreste i forbindelse med et skænderi lagde hånd på mig.

Vi fandt sammen igen, og han viste dengang angre og fortroede mig at det aldrig ville ske igen.

Det gjorde det! Nu det ikke sådan at han banker mig guld og blå men han har givet mig en del lussinger i løbet af årene og smadret ting. Hvor han før i tiden viste angre har han sidenhen skiftet retning til at det er min egen skyld og jeg som skubber ham ud i det. 

Jeg kommer selv fra en familie hvor mine forældre kunne have lidt voldsomme diskussioner, så har nok de første par år været det man kalder forfølgeren i en diskussion. Men har fundet ud af de sidste par år at det kommer der intet godt ud af så prøver at gi ham plads og ikke sige så meget når vi diskuterer. Hvilket så nogle gange resultere i at jeg nærmest eksplodere, da jeg holder det meste inden i mig. 

Hvis jeg bringer samtalen ind på områder jeg er utilfreds med, så lukker han af - ta’r høretelefoner på eller beder mig om at holde kæft, fordi han mener det er helt uberettet. 

 

Nu vil jeg lige sige at vi også har rigtig mange gode stunder sammen. Vi rejser 2 gange om året, har samme dykker interesse og her er alt godt. Problemerne er mere hjemme når hverdagen kører. 

Dengang vi mødtes var han selv stædig og tjente godt. Nu er rolle fordelingen skiftet, da jeg er fuldtidsarbejdende og han kun en gang imellem tager et freelance job. Han siger han har valgt at bruge tid på sine interesser og kun laver det han gider. Vi har ikke fælles økonomi, et valg der blevet taget dengang han tjente mere end mig. Men jeg kan ikke huske han har haft et job det sidste år, selvom når jeg nævner det, siger han at jeg skal blande mig udenom og han arbejder når han er hjemme. I min verden er et arbejde noget som sætter penge på din konto. Nå men han er meget uforstående overfor at jeg ikke bare kan holde fri når jeg vil, eller ikke bliver hjemme hver gang vores datter er syg - hvor jeg mener det ikke er nødvendigt eftersom han alligevel er hjemme.

For at komme tilbage til starten af mit brev er vi nu der hvor vi ikke har kommunikeret mundtligt den sidste uge, men kun via SMS. Han gav mig en lussing for 14 dage siden efter en diskussion om hvorvidt vores datter var langsom til at ta’ tøj på - hvor han mener at dette er noget jeg har lært hende. Han synes ikke jeg er voksen og ikke at jeg tager de rigtige beslutninger (efter hans mening) og det er efter hans mening derfor at jeg kun har ansvar for mindre alvorlige/voksne områder.  Jeg har prøvet at sige til ham at i min verden er det essentielle i et forhold at man lærer sin partneres gode og dårlige sider, dog kan forholdet kun fungere hvis hver partner også kan acceptere disse forskelligheder. 

Han bruger meget tid på at fortælle vores datter at vi er en familie, hvor tryghed og rum til at sige sin mening og ta beslutninger er vigtig. Men hvis jeg ikke er mening med ham i dagligdags ting, sørger han altid for at fortælle mig at jeg ikke er voksen og mine meninger ikke tæller. 

Jeg er 39år, han er 45år så i min verden er vi jo begge voksne. Jeg sidder i et job hvor jeg dagligt skal tage mange beslutninger så synes selv jeg er rimelig vel overvejet.

Vores lejlighed købte vi for 11år siden, jeg lagde 1/3 af udbetaling, han lagde 2/3. vi fik udarbejdet en kontrakt, netop for ikke at skabe splid, lydende på at jeg skulle dække 1/3 af lejligheds udgifter og han 2/3. De sidste 7år har jeg betalt 50%. Men har valgt efter den sidste diskussion at lave min indbetaling på fælles konto om til kun at dække den 1/3 vi har aftalt (og her mener jeg kun udgifter ift lejlighed) Dette resulterede i at han blev rasende og sagde at enten skulle jeg betale min difference del, baseret på lejligheds værdien idag, eller også ville jeg kun ha adgang til 1/3 af lejligheden. Hvor jeg mener jeg skal betale 1/2 af den difference som han lagde mere end mig for 11år siden, eftersom jeg jo allerede nu betaler 50% i dagligdagen. Nu er vi der hvor han vil sælge lejligheden. 

Vores sexliv var rigtig godt indtil jeg fødte vores datter, derefter er det kun gået ned af bakke. Jeg ved at denne bold ligger hos os begge; jeg har ikke været på noget prævention siden jeg fødte men har for nyligt fået lagt hormonspiral i håb om det hele ville blive lidt nemmere. Men kan ærgerligt talt ikke huske sex i 2018. 

Jeg ved jo på en måde inderste inde godt at det måske var bedst hvis vi gik hver for sig, men samtidig synes jeg det er trist at lade økonomi komme imellem os, samt sætte vores familie over styr. Han sagde for to dage siden at han rigtig gerne vil ideen om vores forhold, men i realiteten kunne han godt se at hans stramme disciplin og mit ikkeoverståede autoritetsoprør ikke fungerer sammen. Dette udsagn synes jeg er vildt provokerende for igen synes jeg jo han behandler mig som en underlegende og ikke regner mig og mine meninger som ligeværdig.

Jeg har foreslået at vi går i par terapi, men det ser han ingen grund til - vi havde 3 par terapi sessioner dengang vi var fra hinanden da vores datter var 2år. Han mener ikke jeg tog rådene til mig dengang så der er ingen grund til at prøve igen. Jeg synes bare det var 9år siden og selv om vi muligvis ikke skal være sammen så vil vi aldrig undgå at kommunikere sammen, da vi jo har vores datter. Så synes nogle kommunikations redskaber vil være godt. Sidst vi var i terapi nævnte jeg ikke hans voldlighed. Tror dengang jeg skamte mig og var bange for hvad han ville gøre hvis jeg nævnte det. Så egentlig har jeg virkelig meget som jeg gerne vil snakke/fortælle men synes det er virkeligt svært når det ikke føles som om han vil høre. 

 


En pris
Hanne
(@hanne)
Active Member
Meldt ind: 7 måneder siden
Indlæg: 14
13/10/2018 7:51 pm  

Se at komme væk!!!

Du må ikke være sammen med en som slår dig!!!

De gode stunder fra de 12år tager du jo med.

Men hvad med de næste 12år? Skal det være 12år med vold og en doven mand? Eller 12år med kærlighed?


SvarEn pris
Hanne
(@hanne)
Active Member
Meldt ind: 7 måneder siden
Indlæg: 14
13/10/2018 7:51 pm  

Se at komme væk!!!

Du må ikke være sammen med en som slår dig!!!

De gode stunder fra de 12år tager du jo med.

Men hvad med de næste 12år? Skal det være 12år med vold og en doven mand? Eller 12år med kærlighed?


SvarEn pris
Share:
Kvik-guide: Kom hurtigt igang!

1. KLIK på “Brevkasse”:

Opret bruger 1

2. KLIK på “Tilføj et emne”

3. KLIK på “Registrer”

4. Skriv navn og email. Klik “I agree to receive an email…”

5. Du har fået en mail. KLIK link i mailen.

Tillykke! Du kan nu oprette et indlæg

Detaljeret guide med billeder 🙂

KLIK på “Brevkasse”:

Opret bruger 1

KLIK på “Tilføj et emne”:

Opret bruger 2

KLIK på “Registrer”:

Opret bruger 3

Skriv navn og email. Klik “I agree to receive an email…”:

Opret forum bruger 4

Du har fået en mail. KLIK link:

Opret forumbruger 5

Skriv dit kodeord 2 gange:

Opret forumbruger 6

Tillykke! Du kan nu oprette et indlæg:

Opret bruger 1

KLIK på “Tilføj et emne”:

Opret bruger 2

Skriv et emne. Skriv teksten. KLIK på “Abonner på dette emne”.

KLIK på “Tilføj et emne”:

Forum opret indlæg

Du er færdig! Du får en email, når nogen kommenterer på dit indlæg.

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!
  
Arbejder

Venligst Login eller Registrer