Uddrag af e-bog:

Hold fast i din kvinde, mand!

Som mandeterapeut og parterapeut møder jeg mange mænd, som er fortvivlede over deres parforhold. De er ved at miste deres kvinde, men de ved ikke, hvordan de stopper udviklingen.

I denne artikel får du en 5-trins guide til mænd, som er ved at blive forladt. Guiden er tænkt som nødhjælp og inspiration til parforhold i krise, mere end en guide til det gode parforhold.

Guiden er skrevet på baggrund af de mange samtaler, jeg har haft med mænd, som er ved at miste deres partner.

Kvinden har naturligvis også sin del af ansvaret, men artiklen er altså primært skrevet til mænd, og handler om mænds udfordringer.

Vigtigt: Artiklen er et uddrag af min gratis e-bog: Hold fast i din kvinde, mand!

Her får du 5 råd til at holde på din kvinde:

  1. Giv plads
  2. Lyt, lyt, lyt
  3. Undgå konflikter
  4. Giv kærlighed
  5. Træk dig ikke

Hvis dit parforhold er i krise, så se her: Parterapi til parforhold i krise

1. Giv plads

Hvis din kvinde er på vej væk, så er det fordi, hun ikke får, hvad hun har brug for. At du bliver omklamrende eller tigger hende om at blive, skubber hende blot endnu længere væk.

Du tigger, fordi du er desperat og for at vise, hun er vigtig for dig. Men det kan hun ikke bruge til noget. Hun har brug for, at du opfylder hendes behov for kærlighed, nærhed, spænding, udvikling osv., IKKE at du beder hende om at opfylde DINE behov!

Derudover er det ikke maskulint at tigge. Du fremstår usikker, uselvstændig og som en dreng, der ikke kan leve uden sin mor.

Derfor skal du give hende plads til at være alene og lave ting uden dig, fx være sammen med hendes veninder og familie, mens du passer dig selv og evt. børnene og hjemmet.

Alenetid kan være godt for både dig og hende, hvis I har det svært sammen. Så tag det ikke som en personlig afvisning, at hun har lyst til at være alene.

Giv plads betyder også, at du ikke plager om sex, nærhed og kærlighed fra hende. I længden skal du selvfølgelig ikke undertrykke dine behov, men hvis hun er på vej ud ad døren, fordi hun synes, hun giver for meget, og får for lidt, så bliver du nødt til at sætte dig selv i baggrunden.

MEN hvis hun trækker sig fra dig, fordi hun ikke kan mærke, at du vil hende, skal du selvfølgelig ikke kun tænke på at give hende plads. Så skal du også sætte foden i døren og sige: ”Du går ingen steder. Jeg elsker dig over alt på jorden, og jeg kan ikke leve uden dig. ”

2. Lyt, lyt, lyt

Mange kvinder som har fået nok af deres mand, savner at blive hørt, set og forstået. Derfor skal du lære at lytte.

Når du lytter, er det vigtigste, at du forstår følelserne bag ordene. Ord er gode til fakta, men det som betyder noget, er følelserne bag.

Det er en udfordring for mange mænd at være nærværende og lytte: Enten mister de interessen, eller også forsøger de at løse hendes problemer, eller de tager hendes frustration som en personlig anklage.

Hendes primære behov er din opmærksomhed og interesse, og en følelse af at du forstår hende. Hun ønsker at vide, at du ser, hvem hun er, og hvordan hun har det. Hvis du kan det, har du fjernet en stor del af hendes frustration.

Når du lytter, føler hun, at der er håb! Så lær dig selv at blive en god lytter.

Hvis hun er lukket og tavs, og ikke har lyst til at tale, så kan det være fordi, hun har brug for plads, hvilket du selvfølgelig skal respektere.

Men hvis hun er tavs i for lang tid, bliver du nødt til at tage initiativ til at tale med hende. For hvis I ikke taler sammen, og får indblik i hinandens verden, hvordan skal I så kunne skabe forandring?

Du kan evt. spørge hende, om der er et tidspunkt, hvor hun foretrækker at tale, fx i weekenden når der er tid og overskud.

Det kan være svært at lytte, tale og forstå sin kvinde. Hvis du har det sådan, så anbefaler jeg min bog: Jeg savner os – en guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed, Som du kan få både som papir-bog og som e-bog. Der lærer du bl.a. kunsten at føre en dyb samtale. Hvis du er nysgerrig så læs 3 kapitler gratis her.

Min kone vil skilles - guide til mænd

3. Undgå konflikter

Det lyder banalt, men det skal nævnes alligevel: Hvis dit parforhold er ved at gå i stykker, er det selvfølgelig ikke et godt tidspunkt at tage de store konflikter.

Sandsynligvis står du midt i en konflikt i forvejen, og det hjælper ikke at bære brænde til bålet! Så undgå unødige konfrontationer, og vis dig fra din bedste side.

Så hvis hun hader, du ser sport hele weekenden, så er det måske en god idé, at få fixet nogle af de ting, du har udsat. Eller lave noget rart med hende eller børnene.

Men ingen regler uden undtagelser: Hvis hun er på vej ud af døren, fordi du er konfliktsky og ikke vil tale om tingene, så kan en diskussion måske være det bedste, der kan ske. Også selvom der bliver sagt et par sandheder!

4. Giv kærlighed

Hvis din kvinde er på vej væk, er der 98% sandsynlighed for, at hun ikke føler sig elsket. For de fleste kvinder (og mænd) er kærlighed den vigtigste grund til at være i et forhold.

Derfor skal du overveje, hvordan du kan give mere kærlighed – eller om du overhovedet giver kærlighed?

Men det er mindst lige så vigtigt, at du ved, hvornår din partner føler sig elsket? Mange mænd ved det ikke. Gør du?

Er det når du krammer hende, fortæller hende du elsker hende, tager opvasken, har sex med hende (se hvordan du bliver bedre i sengen), eller laver en kop the til hende?

Hvis du er i tvivl, så find ud af det nu! Start fx med at læse denne artikel om de 5 kærlighedssprog.

Bemærk at hvis hun har brug for plads, har hun sikkert ikke lyst til, at du kommer krammer hende konstant. Du må træde varsomt og finde måder at give kærlighed, som passer til jeres situation.

Et forhold kan ikke overleve uden kærlighed i ret lang tid, så det er vigtigt, du knækker koden til hendes hjerte.

Hvis der er dårlig stemning, føles det måske ikke naturligt for dig at give kærlighed. Du har sikkert lyst til at vente, til det føles mere ”naturligt,” og det kommer af sig selv. Men det går ikke! For hvis I begge venter på, at det føles ”naturligt” at give kærlighed, så kommer I til at vente I meget lang tid!

Kærlighed er ikke kun en følelse – det er også en handling! Det kan du læse meget mere om her: Kærlighed er en handling.

5. Træk dig ikke

Hvis din kvinde er lukket, giver hun dig intet eller kun meget lidt. Men hun kan heller ikke modtage, hvad du giver. Derfor vil du føle dig afvist i mange situationer. Og den naturlige reaktion er at trække sig.

Men hvis både din kvinde og dig trækker jer fra hinanden, går forholdet i stykker. Det er kun et spørgsmål om tid.

Derfor skal du kæmpe for at forblive åben, selvom din partner ikke er det.

Du skal undgå at tage hendes tavshed, vrede, irritation, ked af det hed og sure bemærkninger alt for personligt. Selvfølgelig har det noget med dig at gøre, men hvis du trækker dig, hver gang du ikke får et smil, så kan du ikke hele de ødelagte bånd.

Derfor skal du finde dit overskud og dit kærlige smil frem.

Læs resten her…

Få flere råd og tips her: Gratis e-bog: Hold fast i din kvinde, mand!

Og her: Gratis kursus: Verdens bedste parforhold.

Opdateret d.7 oktober 2018

7-10-2018Guide til mænd i krise: Hold fast i din kvinde, mand!Bevidsthed.org 

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend