Parterapeut: Derfor trækker kvinden sig

Mænd ser ikke tegnene på at kærligheden er væk!

I mit arbejde som parterapeut oplever jeg ofte, at kvinden trækker sig, uden at manden opdager, at kærligheden er væk.

Denne artikel er skrevet til mænd, som vil være klogere på kvinder, deres behov og hvordan man holder på en kvinde.

Vi starter med en advarsel: Alle artikler om mænd vs. kvinder er generaliseringer. Også denne. Hvis der er noget, som ikke giver mening for dig så glem det.

Få en gratis guide til mænd: Hold på din kvinde, mand!

Mænd og kvinders behov er forskellige

Groft sagt realiserer manden sig selv uden for forholdet, hvorimod kvinden (også) realiserer sig selv i forholdet.

Manden ønsker sig et parforhold, hvor han kan lade batterierne op, inden han igen skal ud og erobre verden. Han ønsker sig ro, sex, mad og en seng at sove i. Får han det, er han 90% tilfreds.

En kvinde vil have meget mere. Når kvinden er sammen med sin kæreste/mand, vil hun have kærlighed, nærvær, følelser og samhørighed. Hun vil vokse og udvikle sig. Hun vil opdage sig selv, røres, henrykkes og begæres – kort sagt, det hele!

Alt det som manden søger i sit job og karriere, ønsker kvinden sig af sit parforhold. Derfor stiller kvinden meget større krav end manden.

I mit arbejde som parterapeut, oplever jeg ofte at manden og kvinden har vidt forskellige opfattelser af forholdets tilstand.

Overvejer du parterapi, så se her: Parterapi København

Mange gange synes manden, at forholdet fungerer rigtig godt, mens kvinden vil skilles.

Ofte siger manden noget i retning af: ”Det går rigtigt godt. Vi er gode venner, vi skændes aldrig og har go’ sex,” fordi han ikke ser tegnene på at kærligheden er væk.

Kvinden derimod har en anden oplevelse: ”Vi taler aldrig om noget, der har betydning. Det er flere måneder siden, vi oplevede noget sammen. Jeg keder mig, og føler ikke, at du forstår mig. Jeg er ensom, og vores sexliv er ensformigt.”

Fordi manden har færre (og andre) behov end kvinden, ser han ikke tegnene på, at hun ikke elsker ham mere.

Tegn på hun ikke elsker dig mere - Tegn på at kærligheden er væk - skilsmisse - parterapi københavn

Det starter med, at hun trækker sig

Nogle kvinder brokker sig højlydt. Andre lider i stilhed.

Det er nemmest forholde sig til en kvinde, som skælder ud og brokker sig ud. Så er du ikke i tvivl om, at der er noget i vejen. Er din kvinde mere stille og indadvendt, skal du være mere opmærksom.

Forholdets afslutning starter med, at hun trækker sig følelsesmæssigt og bliver fjern. Det er begyndelsen til enden, for uden følelsesmæssig intimitet, har kvinden ingen grund til at blive i forholdet.

Men fordi manden har andre prioriteter, opdager han ikke, at hun er fraværende, trækker sig følelsesmæssigt og ikke elsker ham mere.

Faktisk kan manden få en oplevelse af, at forholdet er bedre end nogensinde før. For når kvinden trækker sig, stopper hun også med at forsøge at ændre manden. Hvilket han tolker som om, hun endelig ser tingene fra hans side – eller at alt er godt, som det er.

Men når hun trækker sig følelsesmæssigt, næres hun ikke længere af forholdet. Hendes hjerte lukker sig, og hun tørrer ud.

Læs også: Sikre tegn på krise i parforholdet

Tegn på at din kvinde er på vej væk

Her er nogle tegn på at din kvinde ikke elsker dig mere, og er på vej væk:

 • Hun er fraværende.
 • Hun er trist, men kan ikke sige hvorfor.
 • Hun længes, men ved ikke efter hvad.
 • Hun mister lysten til sex.
 • Hun stopper med at snakke om sine følelser.
 • Hun griner ikke mere, når I er sammen.
 • Hun snakker aldrig om fremtiden.
 • Hun foreslår ikke fælles aktiviteter.
 • Hun undgår fysisk kontakt.
 • Hun undgår øjenkontakt.
 • Hun tager ikke telefonen, når du ringer. Og glemmer at svare på dine SMS’er.
 • Hendes kropssprog er afvisende.
 • Hun bruger mere tid på sine veninder og sig selv.
 • Andre mænd og gamle kærester begynder at dukke op i jeres samtaler.

Husk at alle kvinder er forskellige, så ovenstående liste er kun en vejledning. Men hvis hun viser flere og flere af ovenstående tegn, skal du gøre noget nu!

Læs også: 25 Spørgsmål til kæresten som skaber nærhed

Hvad kvinder vil ha’

Hvis du vil holde på din kvinde, så skal du forstå hende. Her er nogle af en kvindes vigtigste behov:

Følelsesmæssig intimitet:

Følelsesmæssig intimitet og kærlighed er de vigtigste grund til at en kvinde er i parforhold. Uden intimitet er hun ensom. Hun brug for empatisk kontakt og dybe samtaler for at føle sig forbundet til sin mand.

Bliv klogere på intimitet i dit parforhold: 7 Niveauer af intimitet i dit parforhold 

Kærlighed:

Uden kærlighed visner en kvinde. Vis at du elsker hende hver dag. Rør ved hende, giv hende små gaver og fortæl hvor meget hun betyder for dig. En af mandens vigtigste opgaver er, at holde sin kvindes hjerte åbent.

Start med at lære hendes kærlighedssprog at kende: De 5 kærlighedssprog

Nærvær:

Kvinder har brug for at føle sig forbundet. Alle dine gode gerninger er ligegyldige, hvis du ikke er til stede her og nu. Uden nærvær, ingen empatisk kontakt og intet kærlighedsflow. Du behøver ikke være nærværende hele tiden, men hver dag, skal du afsætte mindst 10 min., hvor du er fuldt tilstede. Se hende i øjnene, og tal med hende. Ikke den sædvanlige overfladiske snak, men en samtale med dybde.

Bliv inspireret her: Dybe samtaler og empatisk kommunikation

Handlekraftige mænd:

Kvinder savner mænd som sætter sig i førersædet. De er trætte af at være mor for deres mand. De søger en mand, som har en vision for deres parforhold. De har ikke brug for en pleaser, men en mand som kan sige til og fra – og ved hvad han vil, ikke mindst med forholdet!

Læs mere om maskulinitet: Den maskuline mand

Tryghed:

En kvinde har brug for en mand, hun kan stole på. Han skal holde, hvad han lover. Og han skal kunne rumme hendes følelser, uden at stikke halen mellem benene. Han skal være klippen i hendes liv.

Opmærksomhed:

Kvinder vil ses. Hvis hun ikke kan mærke mandens interesse, føler hun sig afvist og tvivler på hans kærlighed. Derfor er det vigtigt, at du ligger mærke til hendes nye bluse, husker jeres bryllupsdag osv.

God sex:

Det er en myte, at mænd har mere lyst til sex end kvinder. Men kvinder gider ikke det sædvanlige hurtige onsdagsknald. Hun vil ha’ sex med hjerte og lidenskab. Ofte er den følelsesmæssige kontakt, vigtigere end den fysiske handling. Derfor er god sex, sex med hjerte.

Bevar lysten til sex i dit parforhold: Erotisk intelligens

Udvikling:

Manden søger primært udvikling i sit job, men kvinder vil også udvikles i parforholdet. For mange mænd er stilstand godt, for stilstand betyder ro og fred. Men kvinden vil have bevægelse og udfordringer.

Det kan være svært for manden at tage initiativ til noget nyt, men din kvinde vil elske dig for det. Du kan fx invitere hende på workshops eller et kursus for par, læse bøger om kærlighed og personlig udvikling sammen med hende, tage hende med til tango, besøge museer, bestige et bjerg sammen osv. osv.

Jeg anbefaler, I sammen læser min bog: Jeg savner os – en guide til nærhed, fortrolighed og kærlighed. Bogen indeholder mange øvelser, som er designet til at styrke kærligheden og samhørigheden i forholdet. Hvis du virkelig ønsker et godt parforhold, er bogen et rigtig godt startsted.

Arbejd for kærligheden

Mange mænd bliver helt trætte, når jeg fortæller dem, hvad kvinder ønsker sig. Men hvis du vil have en lykkelig kvinde, må du gøre noget. Så simpelt er det. Det gode er, at du udvikler dig selv og din maskulinitet. Og du opdager nye sider af kærligheden, din kvinde og jeres forhold

Start med at prioritere tæt følelsesmæssig kontakt. Tal med hende hver dag, opbyg en tæt empatisk kontakt og sæt dig ind i hendes behov. Gør du det, er halvvejs i mål.

Jeg har skrevet en gratis e-bog til mænd, som vil redde deres parforhold. Du kan læse den her: Hold fast i din kvinde, mand!

Jeg anbefaler også dette gratis kursus: Verdens bedste parforhold. Når du har tilmeldt dig, får du tilsendt 3 mails hver uge med med tips, inspiration og øvelser til et bedre parforhold. På den måde glemmer du ikke at pleje forholdet.

Held og lykke!

Værd at huske

Mænd og kvinder har forskellige behov, og stiller derfor forskellige krav til deres parforhold. Groft sagt, ønsker en mand ro og fred, så kan lade batterierne op, når han er hjemme. En kvinde derimod vil mærke de store følelser. Hun vil udfordres, lære nyt, have omsorg, tryghed, nærvær og kærlighed.

Fordi mænd og kvinder har forskellige behov, opdager mange mænd ikke, at kvinden ikke længere elsker ham.

De fleste mænd forstår ikke kvindens behov, og derfor kan han ikke gøre hende lykkelig. Hvis en mand vil holde på sin kvinde, må han først og fremmest forstå hende – og lære at kommunikere med hende.

Læs også om myterne der skaber smerte i parforholdet.

Parterapi: Min kone elsker mig ikke mere

Hvis der er tegn på at kærligheden er væk, og kvinden trækker sig, er det på tide at kontakte en parterapeut. En parterapeut kan hjælpe jer med at knytte bånd, og genskabe den kærlige empatiske kontakt.

Et parterapiforløb fjerner misforståelser, så begge får en fælles forståelse af forholdets problemer. Derfor er parterapi den nemmeste måde ud af problemerne.

Læs mere: Parterapeut i København

Opdateret d.8 aug. 2018

8-8-2018Parterapeut: Derfor trækker kvinden sig – Info til mændBevidsthed.org 

Følg mig på Facebook, så kan du se, hvornår der kommer nyt!

Send this to a friend